גפן יחידית בגינה

השאלה:

שלום שאלה על כלאי הכרם. קנינו דירה עם גינת נוי קטנה בגינה יש גפן כשראינו את הדירה, לא ראינו שיש שם גפן(אבל המוכר ידע) כשנכנסנו לבקר בדירה(אמצע אייר) לצורך שיפוצים ראינו שיש בה גפן יחידית וסמוך אליה(אפילו פחות מטפח, וודאי פחות מ6 טפחים)כל מיני עשבים, כולל חרדל וכל מיני שיבולים. לקח כמה ימים עד שעקרנו את כל העשבים(היינו צריכים להביא ציוד וכו'). הגפן כבר הוציאה הרבה עלים, לא ראינו סמדר האם הגפן נאסרה מחמת התעלמות המוכר או ההתמהמהות שלנו בעקירת העשבים? (אם זה משנה, צילמתי תמונה של הגפן - אם זה משנה סוג העשבים שצמחו. אני לא יודע לזהות את כולם)

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ז אייר תשפ"א 16:06

ב"ה

שלום וברכה

יש כאן כמה ספיקות: א. חרדל בר לא גדל כיום בארץ למטרות מסחריות. ב. שאר המינים שגדלו לא ברור שמדובר באחד מחמשת מיני דגן (במשפחת הדגניים יש 20,000 מינים). ג. אינכם מעוניינים בגידול העשביה, ואף גיליתם דעתכם שאינכם מעוניינים בה, ומה שלא עקרתם זה עיכוב טכני, כפי שמופיע בשאלה. ד. הצמחים לא נזרעו במפולת יד עם הגפן. ה. אין ענבים כפול הלבן בגפן.

אי לכך, הגפן לא נאסרה, ומותר להמשיך ולגדל אותה.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר