הדר חמוץ

השאלה: שלום כבוד הרב, אני גר בקומת קרקע עם גינה קטנה ובתוכה יש לי עץ תפוזים שנותן פרי חמוץ ביותר ובלתי אכיל שהולך לאיבוד כל שנה, שאלתי גנן שגילה לי שרוב עצי פרי הדר שמוכרים היום (כמו העץ תפוזים שלי) הורכבים במקור על גבי עץ סרק כדי שהעץ יהיה חזק, וכנראה שאצלי עץ הסרק השתלט על עץ ההדר, וזו כנראה סיבת הפירות הבלתי אכילים. אני כעת שוקל מה ניתן לעשות עם עץ זה: 1) האם מותר לי לעקור את העץ כדי לטעת במקומו עץ הדר אחר, אולי לימונים או קלמנטינות ? 2) האם מותר לי לבצע הרכבה של עץ הדר חדש (לימון, או תפוז, או קלמנטינה, או אשכוליות) על גבי גזע העץ הנוכחי (הסרק) ? תודה רבה מראש

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ג' שבט תשפ"ג 17:33

שלום וברכה

כנראה שהכנה (אולי חושחש) השתלטה על העץ. מותר להרכיב על הכנה קלמנטינה או תפוז. אפשרות נוספת היא לשתול עץ אחר במקומו.

בברכה

מוטי שומרון