הרחקה בין עציצים

השאלה: לכבוד הרב. אני מעוניינת לשתול ירקות במרפסת..אבקש הנחייות מבחינה הלכתית. מה מרחק בין כל אדנית שדרוש והאם מותר להניח את העציצים השונים על כוננית כך שנניח במדף אחד יהיו פלפלים בצבעים שונים ובמדף מעליו /מתחתיו צמח שונה?כמו כן הבנתי שיש כל מיני עלים שקולטים אליהם את החרקים אז האם מותר לשים נניח מרווה או כל עלה אחר צמוד לאחד הירקות? האם באותו עציץ או בעציצים נפרדים?שאלה נוספת האם מותר לי לקחת נניח פלפל שגדל בשנת שביעית ולהשתמש בזרעים שלו ולשתול אותם או שאסור ? סליחה על זה שהשאלה קצת מבולגנת ותודה מראש

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ג' כסלו תשע"ו 10:16

שלום

עציץ  לא נקוב (כגון תחתית ) נחשב יחידת שטח נפרדת ויש בו היכר והפרדה למה שזרוע בעציץ אחר . לכן מותר לזרוע מין אחד בעציץ שמנותק מן הקרקע ומין אחר בעציץ אחר שגם הוא מנותק מן הקרקע  ללא צורך ההרחקה נוספת.וכן הוא הדין אם הוא מעליו כל עוד שהם אינם נקובים ואין שאין יניקה מתחת מותר .

אין לשתול מינים שונים בסמיכות באותו עציץ על מנת למנוע חרקים ויש בשתילה זו איסןר כלאים. ואם שותלים בעציץ אחד יש למרחיק טפח וחצי (12 ס"מ) בין המינים.

גרעיני פלפל אין בהם קדושת שביעית הואיל ולא עומדים לאכילה ויכולים להשתמש בהם ולזורעם.