הרחקה בין שני מינים של עלים זעירים (עלי מקרו בלע"ז)

השאלה:

ב"ה שלום שמעתי שיש גידולי ירקות בשם עלי מיקרו. microgreens . בשנה רגילה, (לא שנת שמיטה) כיצד צריכים לנהוג בגידולים אלה לעניין כלאיים ?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ט"ו טבת תשפ"ב 11:49

ב"ה

שלום וברכה

עלי מקרו, כשמם כן הם, עלים זעירים, ואופן הגידול שלהם דומה לדרך הגידול של "עלים צעירים" (עלי בייבי בלע"ז). אלא שאת "עלי המקרו" קוטפים בשלב מוקדם יותר.

דרך הגידול שלהם הוא בהנבטה על גבי משטחים מסוגים שונים, מקצועיים או עממיים, שבתוכם מניחים בדרך כלל מצע גידול מסויים ועליהם מגדלים את העלים הזעירים שקוצרים אותם מעט לאחר נביטתם.

לאור זאת, ניתן לומר שההגדרה ההלכתית של גידול זה, היא של גידול בעציץ שאינו נקוב שגם בו חל איסור כלאים. משום כך למעשה, אין להנביט שני מינים של עלים זעירים שהם כלאים זה בזה, ואפילו אם ההנבטה נעשית בבית, ולמעשה מחמירים אפילו אם ינביטו אותם במים לבד, דבר שאינו נעשה בדרך כלל. כמובן, שכללי ההרחקה הם כמו בגידולי קרקע רגילים.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב