הרכבה בליצי, לונגן, וומפי ופסיפלורה

השאלה: בנושא הרכבות של פירות, האם מותר להרכיב ליצי על לונגן? האם מותר להרכיב וומפי על פרי הדר אחר? האם מותר להרכיב 2 סוגים של פסיפלורה יחד? תודה מראש

התשובה

אגרונום יהודה הלר | י"ב אדר תשפ"א 12:33

שלום וברכה,

ליצי ולונגן מותר להרכיב אחד על השני, מקצועית זוהי הרכבה שיכולה להיות בעייתית לאורך זמן.

וומפי אסור להרכיב עם פירות הדר עקב שוני משמעותי בפרי, גם הרכבה זו יכולה להיות בעייתית מקצועית.

זני פסיפלורה שונים מותר להרכיב אחד על השני שכן בכלאיים צריך דמיון בעלים או בפרי ושלא יהיה הבדל משמעותי בטעם.

בהצלחה