הרכבה על חמשת המינים

השאלה: בס"ד ליל ג' ב' אייר התשפ"ב 1) האם ניתן לבצע הרכבה על 5 המינים שנשתבחה בהם א"י |? 2) באם התשובה היא שלילית או חיובית, האם יש לכך מקור במקורות התורניים שלנו או: שהתשובה מבוססת על מחקרים בוטניים בלבד ? 3) אם אכן ישנם מקורות לתשובה אשמח באם תציינו את מראי המקומות. בתקווה לתשובה בהקדם האפשרי ביותר! בתודה מראש ובברכה מעומקא דליבא אשר דיין ס"ט.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ב' אייר תשפ"ב 0:05

ניתן להרכיב על גפן, תאנה, רימון וזית.

למעשה מקובל להרכיב גפן ומעט זיתים. מדובר בהרכבות מותרות של מין במינו.

אינני מכיר מקורות לנושא. מדובר בטכניקות מקובלות ומוכרות מזה אלפי שנים.

מוטי שומרון