שתילת עצים בגינה הפרטית בביתי

השאלה:

שלום הרב!

לגבי שתילת עצים בגינה הפרטית בביתי, האם כאשר קניתי עצים מאדם שאני לא מכיר אותו (בבחינה חיצונית- דתי עם כיפה), ישנה בעיה מסויימת שאני ישתול את העצים שקניתי בגינה שלי? לציין שמדובר ב5 סוגי עצים: 1)לימון, 2)תפוז, 3)קלמנטינה, 4)פומלה, 5) גוייאבה?

תודה רבה.

התשובה

הרב דוד אייגנר | תמוז תשע"ד

ב"ה

שלום וברכה

הבעיה המרכזית שיכולה להיות בצמחים שהזכרת שיתכן שהם הורכבו באיסור כלאים. הדבר הוא ביחס למיני ההדר. (גוייאבה בדרך כלל מורכבת על מינה).

בהדרים שהזכרת הדבר הטוב ביותר הוא לברר באיזו כנה מדובר, יש כנות מותרות ויש כנות בעייתיות יותר, אם הכנות הן בעייתיות עדיף לשתול את העצים על ידי גוי.

קיימת בעיה נוספת והיא של שנות ערלה, ובדרך כלל מכיוון שאין מידע ודאי על כך שהעץ היה מחובר לקרקע כל הזמן, יש לספור מחדש שנות ערלה מהנטיעה.

בברכת התורה והארץ,

דוד אייגנר