כלאים

השאלה: שלום רב! לפני מספר שנים נטעתי בגינה שזיף שגיב, לאחר שלוש שנים ראיתי שהעץ מוציא עצים נוספים שיוצאים מהשורשים שלו במרחק של כמטר מהעץ. הבנתי שמקובל להרכיב בארץ שגיב על כנת מריאנה. לפני כשלוש שנים לקחתי עץ חדש שכזה שיצא מהשורשים של השגיב (אני מבין שהעץ החדש הוא מהזן של הכנה ולא של הרוכב) ונטעתי במקום אחר, העץ גדל לו אבל אינני רואה שהוא מוציא פירות. שאלותי - 1. האם שזיף מריאנה הוא שזיף בעל פירות? ראויים למאכל? 2. האם אני יכול להרכיב על העץ החדש כל זן של שזיף שאבחר (הן מבחינת כלאיים והן מבחינת אחוזי ההצלחה של ההרכבה)? ובמילים אחרות - האם אני יכול להיות בטוח שהכנה היא אכן מריאנה ולא איזשהו עץ אחר?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ד אייר תשפ"א 13:16

שלום וברכה

אין כל ראיה שהעץ שגדל במרחק של מטר מהשזיף הוא אכן שזיף. יתכן שמדובר בזריע ויתכן שהכנה היא שקד.

בברכה

מוטי שומרון