כלאים

השאלה: שלום, לקראת שנת השמיטה אנו מעוניינים לגדל עשבי תיבול וצמחי מרפא שונים על גבי מצע מנותק (NFT). 1. האם המרווח בין המינים השונים צריך להיות 12 או 15 ס”מ (בין החורי שתילה)? 2. כמה צריכה להיות ההרחקה בין השורה הראשונה (המיועדת לעשבי תיבול) לשורה השנייה (המיועדת לצמחי מרפא)? 3. האם צריך להיות מרווח בשתילה בין זנים שונים של ירקות מאותו המין? (למשל, חסה - יש לנו 3 זנים שונים וכן לגבי Swiss Chard מזנים שונים) 4. מה ההרחקה שצריכה להיות בין מיני ירקות שונים כמו חסה לקולורבי? תודה רבה.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ט סיון תשפ"א 8:59

שלום וברכה

דיני ההרחקה בהידרופוניקה הם כמו גידול בקרקע ולכן :

1. המרווח בין מין למין צריך להיות טפח וחצי (חורי השתילה).

2. ההרחקה בין השורות גם היא טפח וחצי

3. אין צורך להרחיק בין זנים שונים מאותו המין

4. טפח וחצי מצואר השורש.

5. ההרחקה הנדרשת היא מינים חד שנתיים ולא בין מינים רב שנתיים כגון רוזמרין, לוונדר וכד'.

בהצלחה

מוטי שומרון