כלאים

השאלה: 1. האם מותר לכרות עץ זית שפרותיו לא נאים והוא מתפרס ומפריע לעצי פרי אחרים להתפתח. 2. עץ תפוזים ששתלתי ולפני 14 שנים מסתבר שפרותיו הם חושחשץ הציעו לי לעשות הרכבה חדשה ואכן כך עשיתי. שאלה : אם פרות העץ יהיו שוב חושחש ,האם מותר לעקור את את העץ ולשתול במקומו שתיל אחר? אם לא מה נכון לעשות במיקרה זה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"א אלול תשפ"א 21:59

אסור לכרות את עץ הזית. מותר לקצוץ ענפים.

לגבי החושחש המורכב. אם הרכבת תפוז על החושחש וההרכבה נקלטה, אין סיבה שהפירות לא יהיו מסוג הרוכב , דהיינו תפוז.

בברכה

מוטי שומרון