כלאים

השאלה: שבוע טוב בעז"ה. שאלה בהלכות כלאיים: יש בגינה זעתר (אזוב מצוי) ואורגנו (איזובית פשוטה) שצומחים בערבוביא. הצמחים נשתלו במכוון (במרחק מה), אך האורגנו (כדרכו) התפשט עד לזעתר. התלבטתי אם זה נחשב כירק ואסור, או כעץ ומותר (עפ פנה"ל), אך לאחר מכן ראיתי מאמרים באתר מכון התורה והארץ, שכתבו בפשטות שאסור. אלא, שלאחר מכן בדקתי בויקיפדיה וגיליתי ששניהם מסוג אזוב, לכן נראה להתיר ע"פ הלכות כלאיים ג א, אך שואל ליתר ביטחון. שאלתי היא: האם יש בזה איסור כלאיים, או שנחשב כמין אחד ומותר? תודה. אשמח לתשובה רחבה ומקיפה אם אפשר. בשורות טובות לנו ולכל עם ישראל.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ה' טבת תשפ"ד 20:01

שלום וברכה

שני המינים ששאלת עליהם נחשבים לאילן (הם רב שנתיים מעוצים למחצה) ולכן אין בהם איסור כלאים.

בברכה

מוטי שומרון