כלאים באדניות

השאלה: שלום רב, אני גרה בשכירות ויש לי שם במרפסת אדניות בהן יש תותים, פרחים וצמחי תה. הם התפשטו בעצמם, כך שיש לפעמים באותה אדנית תות ופרח וצמח תה. האם יש בזה עניין כלאיים? אם כן, אני יכולה להוציא אחד מהם ולשתול במקום אחר? בנוסף יש בגינה אזור של צמחי תבלין/תה עם רוזמרין, נענע, ועוד. האם גם שם צריך הרחקה? מפני שמדובר בשיחים ויש ביניהם גם עשבי בר, מאוד קשה לי לזהות איפה השורשים של כל אחד מהם.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ב ניסן תשפ"ג 19:08

שלום וברכה

השאלה כללית מדי. תשאלי ספיציפית לגבי כל מין / אדנית

אם אינך יודעת תדאגי שבכל אדנית יהיה רק סוג אחד, כדי להימנע מאיסור כלאים.

מוטי שומרון