כלאים בעצי פרי

השאלה: שלום וברכה, קניתי לפני כשנה עצים לגינה ביתית ושתלתי אותם לפני ט"ו באב. חשבתי שכשקונים עץ הענין היחיד הוא ערלה. לפני כשבוע אמר לי חבר שבעצים מסויימים יש גם בעיה של כלאיים, ובמיוחד נכון הדבר לגבי עצי השקד והמשמש בגינה שלי (לא קניתי ממקום עם השגחה). לגבי שאר העצים- כנראה אינם כלאיים (לימון, תפוז, אבוקדו, רימון, ליצ'י, מנגו). מה לעשות? תודה רבה! איתמר

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"א אב תשפ"א 16:11

שלום וברכה

בדיעבד אתה יכול לסמוך על הדעות המקילות לגדל ובפרט שלא ברור אם מדובר בהרכבה אסורה.

בברכה

מוטי שומרון