לפני מספר חודשים טמנו באדמה בטטות, יצאו עלים, העלים מתו והבטטות באדמה. האם מותר אפשר כעת לשתול שתילי ירקות אחרים מעל הבטטות אף על פי שאולי בעוד כמה זמן יתחילו הבטטות להוציא עלים מחדש. האם יש איסור משום כלאיים?

השאלה:

לפני מספר חודשים טמנו באדמה בטטות, יצאו עלים, העלים מתו והבטטות באדמה. האם מותר אפשר כעת לשתול שתילי ירקות אחרים מעל הבטטות אף על פי שאולי בעוד כמה זמן יתחילו הבטטות להוציא עלים מחדש. האם יש איסור משום כלאיים?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ג' אדר תשפ"א 10:10

שלום

 להלן ההלכה מתוך ספר הלכות הארץ  הלכות כלאים פרק ז סעיף ה:

אם זרעו מין אחד ורוצים לזרוע מין אחר, יש לחרוש ולהפוך את האדמה, אך יש לעשות זאת רק לאחר השתרשות הזרעים מן המין הראשון, לאמור שלושה ימים לאחר הזריעה. לחילופין, אפשר לרסס את המין האחד לאחר נביטתו, ואז אפשר לזרוע את המין האחר אעפ"י שעדיין המין האחד לא מת.אם לאחר הפיכת האדמה נבטו צמחים מן המין הראשון, יש לאמוד את גודל השטח הכולל של המין הראשון ולדאוג לכך שיהיה קטן מ-1/24 מן השטח הזרוע במין השני

כלומר יש לעשות מעשה שימנע את הגידול והצמחה של המין הראשון ורק לאחר מכן מותר לגדל מין אחר באותו המקום.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי