נענע שהשתרשה והתקרבה למין אחר האם יש עקור

השאלה: כלאים- צמחים שגדלו והתרבו. שתלתי צמחי תבלין במרחק סביר אך הצמחים מתקרבים אטאט אחד לשני, דוגמה טובה היא הנענע והמליסה שמתרבות ומשתלטות על האדמה. האם צריך לעקור? מה קורה אם חוזר כל הזמן.? ראובן

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ט אייר תשפ"א 10:34

שלום

מינים שמשתרשים כל הזמן, ונקודה יציאה מן הקרקע  מתקרת למין אחר יש לעקור את החלק הקרוב. ויש להשגיח כל הזמן שתהיה הרחקה שלא יתקרבו זה לזה.

לכן מי הראוי לשתול נענע במרחק רב ממין אחר. כדי שלא נגיע למצב שהוא קרוב ושיש לעקור את החלק הקרוב.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי