עשבים בכרם

השאלה:

האם צריך/ מותר לעקור בכרם קטן שיש לי בבית (שישה גפנים) את צמח החובזה/ לחם ערבי? בילדותי אמי הייתה מכינה מזה קציצות , אם יש בזה בעיה של כלאיים וממילא יהיה מותר לעקור בשמיטה? או שאין זה כלאיים ואין צורך לעקור וממילא זה איסור בשמיטה. כמו כן האם יש היתר לעקור עשבים אחרים שהם נחשבים מאכל בהמה בשמיטה? איזה צמחים מותר לעקור? בתודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ז ניסן תשפ"ב 15:15

בס"ד

שלום וברכה

יש לעקור כל מאכל אדם ובהמה מהכרם, רצוי לחתוך את הגדולים בחרמש מוטורי או מספרים אם אפשר בריסוס גם טוב (יש להזהר לא לפגוע בגפנים). כן הדין בכל ירק מאכל אדם או בהמה.