פועל בגינת כלאים

השאלה: כלאי ירק בגינה של חילוני: ערב טוב לרבנים, אני עובד בגינון אצל מעסיק שמכין גינות פרטיות לאנשים. לפעמים יש חלקות גינת ירק ביתיות שלא שומרים בהם על מרחקים הדרושים בין ירקות לעניין כלאיים (בעיקר בזנים המתפשטים, מלפפון, דלעת וכו'...) ואני מתבקש לעבוד גם שם. בהנחה שהחובה היא על בעל הבית ולא עלי, מה אני נדרש לעשות בסיטואציה הזאת? אסור לעבוד בכלל בערוגה הזאת? יש דברים שאפשר ויש דברים שאסור? (לסדר מערכת השקייה? לפרוס טפטפות? לדשן?) תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א תמוז תשפ"א 13:08

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שהמצב מסובך בהיותך פועל אצל גנן, וכידוע שפרנסה היא דבר חשוב ביותר, על כן עלינו להתיר עד כמה שאפשר במסגרת ההלכה. בדין מינים המתפשפטים אפשר להקל כדין ירק רגיל (15 ס"מ) מלבד דלעת יונית (סוגי דלעות) שבזה כדאי להקפיד.