קניתי עצי פרי הדר (פומלה, תפוז, לימון, קלמנטינה) שכתוב עליהם שהכנה שלהם הוא וולקה, האם העצים מותרים. תודה.

השאלה:

קניתי עצי פרי הדר (פומלה, תפוז, לימון, קלמנטינה) שכתוב עליהם שהכנה שלהם הוא וולקה, האם העצים מותרים. תודה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ה אב תשפ"א 11:12

שלום

הוולקה היא כנה המותרת ללימון תפוז וקלמנטינה אך אינה מותרת לפומלה.

את הפומלה יהיה ניתן לנטוע רק ע"י גוי (הואיל ולדעת החזו"א כל פירות ההדר הם ספק מינו והתיר לנטוע ע"י גוי)

מ"מ השנה ערב שמיטה אין לשתול עצי פרי אלא עד טו באב, ואם הם בגוש אדמה ניתן לשתול עד כט אב

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי