שתלתי באדנית פטרוזיליה,בזיליקום,לואיזה וגרניום לימוני ללא מרחק משמעותי ביניהם, האם זה נחשב כלאיים? ניתן לאכול מן האדנית?

השאלה:

שתלתי באדנית פטרוזיליה,בזיליקום,לואיזה וגרניום לימוני ללא מרחק משמעותי ביניהם, האם זה נחשב כלאיים? ניתן לאכול מן האדנית?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ב כסלו תשפ"א 13:02

שלום

 יש להרחיק בין שני מיני זרעים או ירקות חד שנתיים אך מינים עציים נחשביםלאילן ואין איסור כלאי זרעים מתייחס אליהם

לאור זאת : רק הפרטוזליה נחשבת ירק ושאר המינים נחשבים כאילן ולכן אין בתערובת זו איסור כלאים. ומותר להמשיך לגדלם ולהשתמש בהם.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי