תפוז סיני שנשתל האם לחשוש להרכבה אסורה ולעקור?

השאלה: שלום רב, לאחר שנת השמיטה קניתי צמחים לשתול במרפסת. הקפדתי ללכת למשתלה שלפי הנאמר לי ולפי מה ששאלתי במשתלה הקפידו כל הלכות שמיטה (היתר מכירה) בין היתר קניתי תפוז סיני. לאחר ששתלתי, נכנסו לי ספקות אולי יש בזה בעייה של כלאיים. האם עלי לחשוש לכך? אשמח לקבל תשובה גם לגבי מה שנשתל וגם באופן עקרוני שאדע מכאן ולהבא. תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ב' חשון תשפ"ג 10:01

שלום

 יש מינים שיש לחשוש בהם לכלאי הרכבה .

במיני הדרים דעת החזו"א שכל ההרכבות הם בגדר ספק מיניו ולכן אין חובת עקירה . לדעת הרב אליהו והרב ישאלי יש להבחין בשלושה סוגים ראה לקישור הבא .סקירת הרכבות

כמו כן התפוז הסיני שהרשותך אם לא ידוע על מה הורכב אין לעקור .

להבא יש לרכוש שתילים רק ממשתלות שבפיקוח בנושא כלאי אילן או לברר אם הכנה והרוכב הם מין במינו ראה טבלת כנות טבלת כנות

רשימת משתלות בפיקוח מכון התורה והארץ ראה בקישור הבא משתלות בפיקוח

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי