תפוח אדמה תחת גפן

השאלה: התעוררה לי שאלה שרציתי לשתול ירקות מתחת לסיכוך של הגפן ונזכרתי שאסור, ופתאום התעוררתי לזה שהבת שלי מגדלת תפוחי אדמה בתוך שק קניות של רמי לוי והיא הניחה אותו מתחת לגפן?. ואם יש בעיה מה צריך לעשות כל העץ מלא אשכולות וזה השנה הרביעית שלנו סוף סוף אפשר לפדות ולאכול?. תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' סיון תשפ"ג 12:27

בס"ד

שלום וברכה

א. אני מבין שהכוונה לסל הוורוד של רמי לוי. נראה שסל זה הגדרתו כאינו נקוב, ולכן לפי דברי הרמב"ם (פ"ה הט"ז) אין מקדש הכרם ומשמע שגם התפו"א לא נאסרים. אבל יש כאלו שהחמירו על הגדל בעציץ שאינו נקוב, שהוא מוגדר כאוסר, ויש בכך מחלוקת. לכן לגבי הגפן אין לאסור ואילו לעניין התפו"א ראוי לחוש ולהחמיר ולאסרם אפילו שיש מקילים בכך ובייחוד בזמן הזה.