הורדת פרחים באוכמניות בשמיטה

השאלה: שאלה בנושא של דילול פירות בשנת שמיטה. קניתי שיח חדש של אוכמניות. האגרונום אמר לנו שבשנה הראשונה, חייבים להוריד את כל הפירות מהשיח, כדי שהשיח יפתח מערכת שורשים כראוי, אחרת השיח לא ישרוד. האם במקרה כזה מותר לי להוריד את הפרחים מהשיח בשנת השמיטה, לפני שיגדל פרי. האם זה מוגדר כאוקמי? האם יש פה חשש של איבוד פירות שביעית? ואײכ האם יש נפײמ האם מדובר בפירות ערלה שאסורים בהנאה בכל מקרה. תודה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ' אב תשפ"א 8:49

שלום וברכה

ראשית אני חולק על דעתו של האגרונום (גם אני אגרונום ואף ד"ר לחקלאות). הצמח ישרוד גם ללא הסרת הפירות. זה המצב שקיים בטבע.

אסור להסיר את הפירות בשמיטה מפני שזה מוגדר "בצירה לעבודת האילן" שאסורה בשמיטה.

לגבי הטיעון של חשש שאנשים יאכלו פירות ערלה, ניתן לשים שלט ליד השיח שהפירות ערלה ואסורים באכילה ובהנאה.

בברכה

מוטי שומרון