העברת עץ מהקרקע לעציץ נקוב

השאלה: תודה רבה על המענה המהיר ! אולי לא הובנתי נכון . ישנם עצים ותיקים שנמצאים באדמה ורוצים להוציא את העצים ולהעביר לעציצים נקובים כדי לעשות דשא סינטטי והעציצים יעמדו אחכ על הדשא . את ההעברה עושים ע''ג הגינה האם חובה לפני ט''ו באב ? האם חייב גוש מהאדמה לעציץ ? מה הדין לשנות ערלה ? מקווה שהמקרה יותר ברור תודה מראש !

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ז אב תשפ"א 0:23

בס"ד

שלום וברכה

אין בעיה להוציא את העץ מהאדמה, השאלה היא בנטיעה חזרה של העץ, לכן אם העץ יצא בלא גוש, כאשר יכניסו אותו שוב לעציץ יצטרכו למנות שנות ערלה חדשות כדין עץ שניטע מחדש, והתירו להמשיך מצב כאשר העץ עובר עם הגוש ממקום למקום ואז אין צורך במניין חדש, אבל אם יש צורך למניין שנות ערלה חדשות א"כ אסור אחר טו באב.