העתקת עצים בשמיטה

השאלה: מי שעובר דירה בשנת השמיטה ורוצה לעקור גפן כדי לנטוע שוב בדירה החדשה. מה הדרך הכי מהודר? יש אפשרות גם להימנע מהצורך להתחיל את שנות הערלה מחדש? תודה!

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ג אב תשפ"א 12:17

ב"ה

שלום וברכה

מצד עצם ההעברה, אפשר לעקור את העץ גם במהלך השמיטה, אך אסור לטעת אותו מחדש, ויש להניחו בתוך שק יוטה עם ניקוז, ולהניח אותו על בטון וכדומה, ולאחר השמיטה לטעת.

בכל מקרה אין לטעת את העץ מחדש בשמיטה.

אם ידוע לכם בוודאות להיכן תעברו ובעל הדירה יהיה מוכן, אפשר לבצע את ההעתקה לפני ראש השנה של השמיטה, ולבקש מהדיירים הנוכחים לטפל בעץ.

בברכה

דוד