השלמת הרכבת כרם

השאלה:

הייי אני חקלאי נטעתי כרם והתוכנית היתה לבצע הרכבה שנה שעברה עקב נזק שנגרם חבלה עי חברת המים נאלצתי לבצע הרכבה ירוקה מחוץ לעונה והצליח חלקי מי שביצע את העבודה הוא ערבי שקיבל כבר את התשלום ונשאר לו לעשות השלמה האם ניתן לתת לו לבצע השלמה אם לא נשלים ייגרם נזק כבד איבוד שנת יבול השטח יש אישור היתר לשנת שמיטה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ג' ניסן תשפ"ב 20:33

בס"ד

שלום וברכה

א. אם לשטח יש היתר מכירה, אפשר שהגוי ירכיב.

ב. אם לשטח אין היתר מכירה, אזי אם הגוי יבוא ויעשה מעצמו, להשלים את עבודתו אין צורך למנוע ממנו, אבל לא לבקש ממנו שישלים את העבודה.

חג כשר ושמח