השקייה ודישון בשביעית

השאלה: השקיה ממוחשבת שיש בה דישון אוטומטי, האם מותרת בשמיטה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י' אב תשפ"א 10:35

בס"ד

שלום וברכה

לעניין השקיה בשביעית יש שהתירו ויש שאמרו שצריך לתת רק לפי הצורך. אנראה שאם אתה מכוון את כל הגינה במידה שווה, ואינך מקפיד על צמחים שצורכים יותר מים או פחות אלא במידה שווה אין זה השקייה מקצועית אלא לצורך הצלת הגינה, על כן אפשר לעשות על ידי מחשב, וכן לעניין הדשא שמעורבב במים, יש אפשרות לחבר הכל יחד ולהפעיל לפני ר"ה, וימשיך להשקות כרגיל כל החורף ללא שינויים, ואז אין הקפדה על ההשקייה וכן על הדשן והדבר מותר.