ירקות בשמיטה

השאלה: יש לי גינת ירק גדולה, כל שנה נופלות כמה עגבניות וצומחות לבד שנה הבאה באביב, האם זה מותר בשמיטה? מותר לאכול מהעגבניות האילה? האם זה משנה אם זה באדמה או בעציצים כי יש לי את שניהם יש כמה סוג ירקות שיכולים להשאר שתיים עד 3 עונות (ז"א לא עוקרים אותם) כמו חצילים ופלפלים שיחי פטל וכמובן צמחי תבלין, האם מותר להשאיר אותם ולהשתמש בהם שנה הבאה? (הם נשתלו כבר שנה שעברה) בגדול זה כמו עצים

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ג אב תשפ"א 13:47

שלום וברכה

ירקות שנבטו בשנת השמיטה אסורים באכילה. ירקות שהחלו לגדול בשנה השישית מותר ואף מצוה, לאכול אותם בשמיטה כיון שהם קדושים בקדושת שביעית.

מוטי שומרון