כניסה לחצר הפקר

השאלה: יש לנו חצר פרטית צמודה לבית עם עצים, אם נתיר לאנשים להיכנס לגינה לקטוף הפרטיות בבית תיפגע מאד, כיוון שהעצים צמודים לחלונות, שבמצב נורמלי פתוחים ומאירים את הבית. השאלה האם יש הבדל בין חובת הפקרת שדה שאין בו בית, לבין הפקרת גינה צמודה לבית, ששם גם אם הגינה מופקרת, אין חובה להפקיר את הזכות לשימוש הנורמלי בבית, שכלולה בו פרטיות וללא צורך להסתתר מאחורי חלונות סגורים. ולכן יש היתר לקטוף את הפירות ולהניח אותם מופקרים בארגז בכניסה לחצר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ז אב תשפ"א 0:27

בס"ד

שלום וברכה

המכילתא לומדת שאסור לבעל השדה לקטוף ולהניח בכניסה שיקחו אחרים, כיוון שזו בעלותו של בעל השדה שהוא עדיין מראה בעלות על הפרות ומחלק למי שרוצה. על כן העצה שלי היא שתודיעו בשלט באיזה שעות אפשר להכנס ולקחת, ובכך ימנע היזק הראיה שיכול להיות בכניסת האנשים לחצר.