להשקות את העציץ בגינה ציבורית

השאלה:

יש לי בבית "ריחן" שאני משקה אותו ושומר על קיומו. וכעת אני צריך לנסוע בתשרי לחוץ לארץ. היות ומאחורי הבניין, איפה שאני גר, פותחים את המים (אוטומטי) בכל יום להשקות הצמחיה של העריה, האם אני רשאי לחפור ליד אותה צמחיה ולהניח את העציץ או הגוש שבתוך העציץ כך שיקבל השקאה עד שובי?

אני והמזל שלי, אם בחוזרי אמצאנו שם או שמי יקחנו משם. על כל פנים, האם מותר לחפור ולשים אותו שם?
ואם יש לדייק באזה פרטים, נא לדייק, במה אני צריך להבחין. כמה שידוע לי, כל מה שנוגע לקרקע אסור, וכל מה שנוגע לצמחיה אינו אסור.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

פעולת העברה והכנסה לאדמה אסורה עד אחר ראש השנה, בג' תשרי אפשר לבצע העברה זו.

כתיבה וחתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי