עציצים הגדלים על גג פתוח מה דינם לגבי שביעית

השאלה: שלום רב. ברצוני לשאול,לגבי טיפול בעציצים על גג פתוח בקומה גבוהה בבניין. חלקם עציצי סרק,בחלקם צמחי מאכל. חלקם על הרצפה(האם נחשבת כקרקע?) וחלקם על גבי מדפים שונים. לא מדובר בצורך חיוני,אלא לנוע להרחבת הדעת בלבד.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י' אב תשפ"א 9:48

שלום

עציצים המונחיים על גג פתוח (אף על הרצפה) ולא מקורה, נחשבים כגידולים בעציץ לא נקוב בשטח פתוח שחלים עליו כל דיני שביעית. מותר רק לעשות מלאכות לקיום הצמח. אין לשתול ולזרוע כלל בעצצים אלו. דינה כגינה רגילה

אם גדל בעציצים אלו צמחי מאכל או צמחי ריח יש לנהוג בהם קדושת שביעית.

פירוט המלאכות המותרות נמצא בקישור הבא מדריך שמיטה לגן הנוי

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי