פירות שביעית

השאלה: שלום לכבוד הרב, 1 - כיצד יש לנהוג בשנת שמיטה בעצי פרי הגדלים בגינה שהכניסה אליה עוברת אך ורק דרך דירת המגורים? האם ניתן לקטוף את הפירות ולחלק אותם למכרים ולומר להם שהם לא שלי (לאור שנת השמיטה)? אני מניח שאם נזמין את המכרים להכנס דרך הבית לגינה הסיכוי לקטיף נמוך מאוד וכן אם אניח אותם מחוץ לדירה הם לא ילקחו על ידי העוברים והשבים ובכל מקרה אנו לא יכולים לאפשר לעוברים ושבים שאינם מוכרים לנו להכנס לדירתנו. 2 - ציפורים אוכלות את פירות השסק שבגינתנו האם ניתן לכסות את העץ ברשת למניעת נזק לפירות? 3 - שאלה נוספת בעניין כלאיים - תחת עץ זיתים שבגינתנו הונח עציץ פטרוזיליה ששורשיו הושרשו באדמה (דרך נקב העציץ) האם ישנה בעיית כלאיים? אם כן מה עלי לעשות? תודה לכבוד הרב.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ד ניסן תשפ"ב 12:40

שלום וברכה

1. מותר (ורצוי) לך ולמשפחתך לאכול פירות אך לא לסחור בהם. אין צורך לעשרם כיון שהם הפקר. במקרה שלך , פירות שהמשפחה לא צורכת  תקטוף ותניח בחוץ עם שלט שהפירות הפקר ומותר למי שרוצה לקחת לצריכה ביתית בלבד.

2. מותר לשיטת החזו"א לכסות את העץ ברשת להגנה.

3. אין בעית כלאים.

בברכה

מוטי שומרון