רמת הגולן ארץ ישראל

השאלה: תודה על התשובה המפורטת. רציתי להבין מה הדין של רמת הגולן. לפי הספר של הרב צבי רימון כתב בעמוד 314 "ישנה הסכמה שכמעט כולו כלול בוודאות בתחום עולי בבל, כולל רמת הגולן". האם אכן דינו כגבול עולי בבל? אם כן, לא הבנתי מה שהרב כתב לי שהפירות של אוצר הארץ מגבול עולי מצרים בלבד, וגם כתב שזה מהגליל ורמת הגולן. זה לא מסתדר לי. תודה על תשובת הרב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' אב תשפ"א 23:33

בס"ד

שלום וברכה

א. רמת הגולן ברובה נכבשה על ידי עולי בבל.

ב. כתבתי לגבי ירקות שם זה עו"מ. לגבי הפירות זה מהגליל והגולן, וכפי שהסברתי במכתב הקודם.

שבת שלום