שקום גינה

השאלה: שלום הרב. אני גר בבניין משותף רציתי לברר לגבי שמיטה.לאחר הזנחה של הגינה במשך כמה שנים והחלפה של כ10 גננים, רוצים כעת לשים דשא ולהחליף את הצמחייה - לטוע עצי נוי וכדומה. מדובר בפרויקט של 360 דירות ברובו הגדול חילוני, יש אפילו גויים בבניין ומיעוט קטן של דתיים. אני הגזבר בוועד הבית

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ג' ניסן תשפ"ב 20:19

בס"ד

שלום וברכה

אין לעשות זאת בשמיטה, כדאי במשך הקיץ לעשות תוכניות לגינון, אפשר גם לסדר השקאה וקוי מים, אבל לא חרישה ולא עידור ולא נטיעה. עד שתגמרו את התכנון נוף וכן את מערכת ההשקייה, כבר יהיה ראש השנה, ואז אפשר יהיה לבצע את שיקום הגינה. לגינה גם לא טוב לשקם אותה בקיץ, עדיף בימי הסתו ובייחוד שכבר הייתה מוזנחת שנים רבות, אפשר לחכות עוד חצי שנה ולעשות זאת טוב ויפה לרווחת התושבים כולם.

חג כשר ושמח