נפה 300 מיקרון לירק

השאלה: שלום יש מסננת נירוסטה 300 מיקרון (הבנתי שזה 50 מש) האם אפשר להשתמש בה לסינון עלי נענע וכו' מגידול רגיל ואם יש ענין להחמיר תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ב אייר תש"פ 19:05

בס"ד

שלום וברכה

ברור שבחמישים מ"ש נעצרים מספר חרקים, אבל 300 מיקרון זה בערך חור בגודל של 0.3מ"מ, והחרק הקטן ביותר שרואים בעין רגילה (לא מקרוסקופ) הוא בגודל 0.15מ"מ, כך שהנפה הזאת לא מספיק טובה. כמו כן השטיפה לא תמיד מורידה חרקים שנדבקים (כגון: כנימות, אקריות, מנהרנים וכו') שהם לא יורדים בשטיפה, כך שזה לא עוזר אלא לחרקים מסוימים, אבל כאשר חז"ל הטילו חובת בדיקה פרושו של דבר שיש לבדוק הכל, ואי אפשר להשאיר את הנדבקים לירק.