נקוי כרוב

השאלה: האם מותר לאכול כרוב קצוץ ללא פיקוח תולעים ע"י שטיפה (הזמנתי בדץ וקבלתי ללא פיקוח תולעים)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ג ניסן תש"פ 8:31

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שהשנה תש"ף ראוי ורצוי להקל על עמך בית ישראל, ובייחוד בימי ערב חג, וכל יציאה לקניות יש בה איזה סכנה, נראה לי כהוראת שעה שמכיוון שיש על הכרוב תריפסים ועכבישים, אבל זבוב המנהרות וכנימות לא כל כך מצוי. על כן כדאי להכניס את הכרוב לקערה עם סבון לבחוש את הירק היטב היטב, לעשות כך שלש פעמים (להחליף מים וסבון ולבחוש), ואז אפשר יהיה לאכול את הכרוב. כל זאת עם הכרוב קצוץ קטן ואין עלים מדובקים.

שנזכה לעלות לרגל ולאכול מהזבחים והפסחים בירושלים