פרחים לאכילה

השאלה:

רציתי לבדוק לגבי פרחים אכילים - פרחי ועלי חחרדל ופרחי ועלי כובע הנזיר מבחינת נגיעות חרקים. תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ב אייר תש"פ 18:34

בס"ד

שלום וברכה

אין מחקרים מקיפים בנושא זה, כיוון שאנשים לא התעניינו, מלבד חרדל שידוע שיש בו נגיעות. לפי הספרות הכללית יש בכל הצמחים הגדלים בחוץ חרקים, השאלה היחידה היא כמות החרקים. לכן העצה היעוצה בכל המינים הללו שהם מגיעים בד"כ כתבלין למאכל לשטוף ולהכניס לתוך שקיות משי (כמו שקיות תה) ואז הם נותנים טעם ולא יוצאים החרקים.