קמח מלא

השאלה: שלום וברכה, בנוגע לניפוי קמחים מלאים - מצד אחד אפשר לקנות מנופה מהמפעל, אך העלויות מגיעות לפי 3 מהמחיר של אותו קמח לא מנופה. ומצד שני, בשימוש בנפת משי נאבדים חלקים חשובים ומזינים של הקמח המלא, כמו הסובין ועוד דברים שנטחנים מהגרעין. אשמח לשמוע מהרב האם יש פתרון גם לחסוך בעלויות הקמח ולקנות את הקמח שאינו מנופה וגם לשמור על הערכים התזונתיים של הקמחים המלאים. תודה רבה, אלון.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ב אייר תש"פ 9:28

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לקנות קמחים מלאים שנשמרו בחנקן או בוואקום מיד לאחר הטחינה, ההפרשים אינם גדולים במחיר, למרות שאינני מבין במחירים.