תמצית וניל ללא הכשר

השאלה:

שלום כבוד הרב,
רכשתי היום תמצית וניל שמולאה לדברי המוכר מקופסא גדולה. הוא זוכר שהיה עליה כשרות אך לא זוכר איזו. הבקבוקים שנקנים בחנות הם מבקבוקים ללא הכשר. מדובר בתמצית וניל טהורה ללא כל תוסף. בעבר נאמר לי שבצמחים אין בעיית כשרות, האם בתמצית וניל טהורה יכולה להיות איזו שהיא בעיה?
בתודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אם התמצית טהורה ב 100% ואין ספק בדבר, אפשר להקל ולהשתמש. אבל אם יש ספק שמא ערבו חומרים נוספים, יש להחמיר. אינני מכיר את חנות שחילקה את התמצית לבקבוקים הקטנים אבל אם יש ספק יש להחמיר.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי