הלכה יומית: י' ניסן « הקודם | הבא »
מצה מלכתחילה צריכה להיות מקמח חיטה שמורה ולרגישים – משיבולת שועל
הרב אהוד אחיטוב
מלכתחילה צריך לאכול מצה העשויה מקמח חיטה שמורה לפסח. אולם מי שהוא רגיש לחיטה, ויוכל להביאו לידי חולי, יכול לקיים מצוות אכילת מצה במצה כשרה למהדרין משעת קצירה באחד מה' מיני הדגן האחרים.
מסיבה זו ניתן לקיים את המצווה גם במצה שמורה שנאפתה מקמח שנטחן מן הדגן הקרוי בימינו "שיבולת שועל", על פי מסורת מימות רש"י ועד ימינו. ומברכים על מצות אלו "המוציא", "על אכילת מצה" וברכת המזון.
ואף שיש חוקרים שמפקפקים בזיהוי שיבולת השועל, כל פוסקי זמננו דחו זאת על פי דברי הרמב"ם שהקבלה והמעשה עמודים גדולים בהוראה ובהם ראוי להיתלות, והרי המסורת הקבלה והמעשה של יותר מאלף שנים הם ששיבולת שועל כדעת רוב המפרשים היא זו שאנו קוראים לה בשם זה גם בימינו.






