הלכה יומית: י' סיוון « הקודם | הבא »

'שילאק', חרקים מפרישים, הברקת מזון, אלכוהול, תחליף, תירס

הרב אהוד אחיטוב- על פי הספר דיני חרקים במזון שבכתב יד

ה'שילאק' הוא חומר שחרקים מפרישים מתוך גופם, ובבואו במגע עם האויר הוא מתקשה. בתהליך העיבוד הוא הופך לנוזל צלול ללא טעם. בתעשייה מנוצל ה"שילאק" להברקת מוצרי מזון, ולפני כל שימוש מערבים את חומר הגלם באלכוהול.

המשתמש בחומר זה בתעשיית המזון - יש לו על מה שיסמוך. וכן מותר לאכול מוצרי מזון שהשתמשו בהם בחומר זה. כיום ישנו תחליף לחומר ה"שילאק"  המופק מתירס.

ADB

toraland whatsapp