הלכה יומית: י"ח אב « הקודם | הבא »
שתי אמות מידה שעל פיהן תיחשב העיסה כלחם
הרב אהוד אחיטובא. במצוות הפרשת חלה נאמר בתורה (במדבר טו, יט) 'והיה באכלכם מלחם הארץ'. למדו מכך חכמינו ז"ל, שצריך להפריש חלה דווקא מעיסה שנאפית בתנור, כדוגמת הלחם, ולא מעיסה מבושלת.
ב. ישנן שתי אמות מידה שעל פיהן תיחשב עיסה ל'לחם':
1. צריך שהעיסה תהיה עיסה עבה, כלומר עיסה המוצקה דיה, שאם הופכים את הקערה כל העיסה נופלת כאחת. אך אם העיסה נשפכת לאט כמו נוזל, אזי היא עיסה רכה.
2. צריך שהעיסה תהיה מיועדת להיאפות, כלומר לעבור חימום יבש ללא תוספת נוזלים. אך בישול או טיגון בשמן עמוק אינו נחשב לאפייה.






