כשרות כללי

מאמרים

בשר מבוסס תאים מרקמת עובר (בלסטולה ובלסטוציסט)

האם בשר מהונדס הוא בשרי או פרווה? אספקת מזון בכמות ובאיכות המתאימות לצורכי האדם מעסיקה את העולם כולו מאז ומעולם. בין...

הרב דוד אייגנר

מאמרים

מה דינן של עוגיות מצה עשירה?

האם מותר לתת לילדים עוגיות מצה עשירה לאחר בדיקת חמץ? במאמר שלפנינו דן המחבר בשאלת כשרות לפסח של עוגיות מצה עשירה,...

הרב יצחק דביר

מאמרים

שיקולים מערכתיים להמלצה על משחטות תעשייתיות

במאמר זה המחבר מתייחס בשלב הראשון לפרמטרים קבועים בכל המשחטות, ואח"כ סוקר שיטות תפעול של משחטות ומבחין בהבדלים שבין...

הרב תומר בן צבי

מאמרים

שיקולים מערכתיים להמלצה על בד"צים

כיצד אנו מחליטים איזה בד"ץ נמצא ברשימת ה'מומלצים' ואיזה בד"ץ לא נמצא ברשימה זו? כיצד ייתכן שחלק מהמוצרים של בד"ץ מסוים...

הרב תומר בן צבי

מאמרים

'חוזר וניעור' בפסח למנהג בני תימן (הפוסקים כרמב"ם)

האם תימנים המקפידים על 'חוזר וניעור' יכולים לסמוך על גופי כשרות אשכנזיים או ספרדיים שלא בהכרח מקפידים על כך? מטרת מאמר...

הרב צבי בן ראובן

מאמרים

קמח ללא גלוטן בפסח

האם קמח חיטה ללא גלוטן הוא חמץ? האם מותר למכור אותו במכירת חמץ או שצריך לבער?

הרב יעקב אפשטיין

מאמרים

כשרות המאכלים בישיבות רב עדתיות

כיצד יש להכשיר את האוכל בישיבות רב עדתיות, האם יש להחמיר ככל העדות, או כדין ראש הישיבה, או אולי לאפשר כשרויות שונות לפי...

הרב ד"ר רצון ערוסי